Midweekroeien

Wat is midweekroeien?

Heel wat leden van De Amstel roeien recreatief. Zij doen niet aan wedstrijden of marathons, maar beoefenen het roeien in hun eigen rempo, puur als training en voor het plezier. Veel recreatieroeiers roeien toertochten door heel Nederland en/of nemen deel aan het midweekroeien. Je wisselt roeien en sturen af.

Het midweekroeien bestaat uit vier verschillende onderdelen:

  • De woensdagmiddagtocht. Iedere woensdagmiddag om 14.00u organiseert Aafke Gorter  een tocht in en om Amsterdam.
  • Dagtochten op dinsdag, woensdag of donderdag vanuit De Amstel. Afhankelijk van de lengte beginnen deze tochten tussen 10.00u en 14.00u. Terugkomst tussen 17.00u en 20.00u. Raadpleeg de jaaragenda.
  • Verenigingsbezoek bij De Amstel. Er zijn regelmatig uitwisselingen met andere clubs uit andere plaatsen. Meestal organiseren we een grachtentocht voor clubs van buiten en laten we onze eigen leden dan sturen.
  • Ieder jaar organiseren we enkele tochten in samenwerking met andere roeiclubs. In het verleden hebben we geroeid in Barendrecht, Haarlem, Gouda, Weesp, Naarden, Purmerend, Woerden, Gorkum, Leerdam, Zaandam, Utrecht en Uithoorn. Eventuele uitwisselingen met andere clubs zullen later in de jaaragenda worden opgenomen.

Zie de kalender voor de tochten en praktische informatie over deelname.

In een mooie index kun je zien welke tochten door de midweekcommissie zijn beschreven. De uitgebreide tochtbeschijvingen zijn hier te bekijken. Op de vereniging zijn de tochten geplastificeerd en dus 'weatherproof' beschikbaar om mee te nemen in de boot.

 
Voor wie is het mideekroeien?

Alle leden van De Amstel kunnen, als ze minimaal test 1 en 2 hebben, meedoen aan het midweekroeien.

Voor midweekroeien en vooral het roeien van dagtochten is een goede conditie vereist (de tochten zijn tot wel 40km lang). Hou er verder rekening mee dat je bij de tochten moet aanleggen en uitstappen op de gekste plekken. Je vaart soms onder heel lage bruggetjes door, waar je moet slippen en liggen. Ook moet er weleens gepeddeld worden.

 

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Wat is handig/ leuk om te weten?
  • Woensdagmiddagtochten: aanmelden bij Aafke Gorter 06-33752578. Ook bij slechte weersomstandigheden is het verstandig om even contact op te nemen met Aafke.
  • Dagtochten worden georganiseerd door de hele midweekcommissie: Carine Hoogveld, Aafke Gorter, Astrid Coppens en Annelies Konijnenbelt. Aanmelden voor de dagtochten per mail.
  • Dagtochten: alle deelnemers nemen een picknick of iets te drinken mee (een salade, Franse kaas met stokbrood, quiche, taart, fruitsalade en dergelijke). Samen delen we het eten. Het is dus niet de bedoeling dat je je eigen boterhammen meeneemt, maar iets dat je kunt delen met anderen. Denk vooral ook aan water. Daarnaast is het handig om kleingeld voor eventuele sluisjes onderweg mee te nemen.
  • Verenigingsbezoek door De Amstel: met een aantal auto’s rijden we naar de club waarmee we de tocht organiseren. De tochten worden tijdig aangekondigd op de website en/of het aankondigingenbord in de gang. Wanneer je ons een e-mail stuurt dat je interesse hebt in onze tochten, sturen we je bij elke tocht die we plannen een e-mail met de gegevens.
  • Jan Scheltens is de technische steun en toeverlaat van de Midweekroeiers, die altijd wel weer ergens benodigd of ontbrekend materiaal vandaan haalt en helpt bij het uitbrengen van de boten of opvangen van clubs van buiten.
 
Bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie over het midweekroeien, neem dan contact op met Aafke Gorter (06-33752578) of Carine Hoogveld (06-41501926). Je kan ook mailen via onderstaande knop. 

Informatie over midweekroeien of aanmelden

 
amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam

ARI

Amstel Roei Informatie
020 6718946